Veneverhoilukurssilla onnistut! Uusi intensiivi – kurssi alkaa lokakuussa 2020!

Veneverhoilukurssilla onnistut! Uusi intensiivi – kurssi alkaa lokakuussa 2020!

Kurssille osallistuminen ei vaadi muuta kuin innostuneen asenteen ja tekemisen meiningin. Lisäksi saat kaikki tarvittavat materiaalit meidän kauttamme normaalia edullisemmin.

Opetamme, miten teet itse veneesi tai vaikka asuntovaunusi patjat. Neuvomme materiaalivalinnoissa ja kerromme miten patjasta saa tehtyä mahdollisimman hengittävän.

Huippusuositulla kurssillamme käydään läpi mm. seuraavia aihe-alueita:

  • Yleistä verhoilusta
  • Materiaalit
  • Patjojen valmistaminen alusta loppuun. Perinteinen vaahtomuovipatja, Air+ ilmakiertopatja tai näiden kombinaatio ja uutuutena geelivaahtomuovipatjat.
  • Työturvallisuus

Seuraavat kurssit: Lokakuussa 21.10.2020 aloituspaikkoja 3 kpl Intensiivinen tehokurssi. Varaa paikkasi nopeasti:

 Syyskuussa 2020  (ryhmä 1.) 1.9.2020 ja (ryhmä 2.) 14.9.2020. Ryhmät täynnä.

Jouko Välikoski 040 5064 830 / mauronet@mauronet.fi

Venemestari-lehti teki jutun Mauronet Oy:n verhoilukursseista

Kurssilaiset kertovat

Olimme vaimoni kanssa sopineet jo aikaa sitten ,että prinsessan siniset matot ja verhoilut saavat väistyä uusien tuulien alta.Kiva paatti ei tuntunut kotoisalta kun kaikki oli sinistä…..Pyysimme usealta yrittäjältä Keski Suomesta tarjousta,mutta tyynyjen ja selkänojien määrästä johtuen hinta muodostui aikamoiseksi…..sitten yhtenä iltana silmiini osui Venemestari lehden artikkeli,jossa tyytyväinen pariskunta kertoi käyneensä veneen patjojen verhoilukurssilla….tuumasta toimeen,meili Mauronettiin ja kysely seuraavasta kurssista.Seuraava kurssi oli tarkoitus pitää vain arki-iltoina, mutta pitkän matkan takia tiedustelin mahdollisuutta viikonloppuna järjestettävään kurssiin.Mauronet (myöh. Jokke) vastasi myönteisesti mahdollisuudesta pitkästä lauantaista aloitukseen.

Kurssi lauantai alkoi yllätyksenä,kun kaikki osanottajat olivat miehiä..hmm olenhan itsekin.Alussa Jokke kertoi verhoiluun liittyvistä koneista,materiaaleista yms.Perehdytyksen jälkeen Jokke löi ruutupaperin nenän eteen ,johon piti piirtää ja laskea kangasmenekki…ei tänne kuulemma oo tultu vain kahville.Sen jälkeen Joken varastosta valitsemaan kangasta ellei ollut hankkinut etukäteen..tämän jälkeen edettiin vaihe vaiheelta Joken seuratessa ja neuvoessa vierestä…

Jokke veti kurssin rauhallisesti,ammattimaisesti ja neuvoen kädestä pitäen tarvittaessa..kurssin ilmapiiri oli leppoisa.Kurssi materiaalit olivat kohtuuhintaisia ja hyvä laatuisia..

Kurssin seurauksena prinsessamme on saanut uudet verhoilut pentteriin ja ”olkkariin”…kustannukset pysyivät alhaisina.Veneemme tyynyjen määrästä johtuen käyntejä Vallilaan joutui tekemään useita.

Voin suositella lämpimästi Joken kurssia.Tee se itse naiset ja miehet saavat kohtuuhinnalla uuden verhoilun veneeseensä tai matkailuautoonsa.

tyytyväinen kurssilainen Mika Vapaa

Venepatjan tekoa Mauronetissa 

Yli 50 vuotta vanhassa, mahonkisessa meriläismallisessa fiskarissani oli juuri rakennettu kajuutan sisäosat uusiksi ja sen myötä päätin uusia myös venepatjat. Satuin lukemaan Kippari-lehdestä artikkelin Mauronet -nimisestä yrityksestä, jossa voisi itse askaroida venepatjan. Ehostettuun ruffiin toivoin tyyliin sopivaa mukavaa patjaa takamaan kunnolliset yöunet venereissuilla. Näin päädyimme viettämään Mauronetissa vaimoni Irmelin kanssa useita syksyn ja talven 2018-2019 tiistai-iltoja patjaa väsäten Jokken opastuksella. 

Ensin piti päättää patjan paksuus. Sitten piirsimme ohjeiden mukaan makuualustan mitat ja kaltevuuden tussilla suojamuoviin. Mauronetissa valitsimme veneeseemme sopivan värisen ja raikaskuvioisen peitekankaan. Patjamateriaaliksi toivoimme superlonia parempaa ja Tempur-patjan veroinen muotoutuva patja tuntui heti oikealta. Ei muuta kuin patjat ja kankaat tilaukseen ja pian olimmekin ensimmäisellä oppitunnilla, miten kunnon venepatja tehdään. Heti alkuun oli selvää, että patjat tulisivat olemaan laadukkaat, kun työn ammattilainen neuvoi vuosikymmenien kokemuksella oikeaoppisen tekemiseen – tällaista ei saisi valmishyllystä. Jo patjojen leikkuusta saakka pyysimme Jokkelta vähän väliä apua, ettemme mokaisi koko projektia. Oli tarkkaa puuhaa leikata patjat muoviin piirrettyjen mittojen mukaan. Varsinainen haaste oli kuitenkin vasta edessä eli päällyskankaan ja pohjakankaan ompelut. Ompelu vähän hirvitti, kun minä en ollut koskaan käyttänyt ompelukonetta, vaimolta se luonnistui helpommin. Myös saumurin käyttö tuli opeteltua. Hyvin se luonnisti, vaikka ompeluun menikin aloittelijoilta tovi. Välillä edistyminen oli hieman nykivää, kun jouduimme purkamaan ja ompelemaan uudestaan pahimmat töppäykset. Taukohetket teekupin äärellä piristivät eivätkä puretut saumat yhtään harmittaneet. 

Meistä oli aina mukavaa mennä Mauronettiin, kun pystyimme nojautumaan Jokken apuun ja ihailemaan kädenjälkiemme tuloksia illan päätteeksi. Aloimme suorastaan odottaa aina seuraavaa tiistaita, että pääsimme yhdessä jatkamaan ompelu-urakkaa. Kevättalveen mennessä patjamme valmistuivat ja olimme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Olimme syystä ylpeitä itsetehdyistä patjoista. Toisaalta olimme harmissamme, kun hauskat tiistai-illat loppuivat. Olimme kovasti pitäneet yhteisestä tiistai-illan harrastuksesta. 

Kesällä tuntui niin hassulta, miksi olimme niinkin pitkään kitkutelleet huonojen patjojen kanssa venereissuilla. Nyt kroppa pääsi levähtämään aivan toisella tavalla kuin aiemmilla ohuilla superlonpatjoilla – onko sitten ikä tehnyt enemmän mukavuudenhaluiseksi. Tuntui siltä, ettei kenelläkään kyllä ole fiskarissaan yhtä upeita patjoja kuin meillä.

 

Irmeli ja Olli

Harkinnasta se lähti


Olin harkinnut jo useamman vuoden vaihtaa veneen alkuperäiset patjat uusiin. Päälliset
olivat vielä ihan kohtuullisen siistit, mutta patjojen alapuolet olivat jo aika huonokuntoiset
ja homeiset. Sattumalta huomasin ilmoituksen Mauronetin patjakurssista.
Tässä olikin hyvä tilaisuus valmistaa patjat itse pitkän talven aikana, hyvissä tiloissa,
kunnon koneilla ja ammattilaisen opastuksella. Aikomuksena oli uusia keulapiikin patjat,
sekä salongin sohvien patjat ja selkänojat. Alkuperäiset patjat olivat 8 cm paksut,
joten halusin uusien patjojen olevan hieman paksummat ja jämäkämmät. Samalla patjojen alapuolelle
tulisi verkko nostamaan patja alustastaan, jolloin kosteus pääsisi pois eikä imeytyisi patjaan. Kurssin aluksi purimme vanhat verhoilut alkuperäisistä patjoista, jonka jälkeen mittasimme uudet
superlonit alkuperäisten mukaan. Uusi pehmike oli 10 cm paksu ja valittavana oli erilaisia kovuuksia.
Joken ammattitaitoisella opastuksella patjojen leikkaus ja uusien päällyskankaiden mitoitus oli helppoa.
Valittavana oli laaja kirjo erilaisia päällyskankaita erityisominaisuuksineen.
Patjojen päälliset ommeltiin yksitellen ja sovitettiin vanulla vuoratun superlonin päälle.
Päällyskankaisiin tuli vetoketjut, jolloin kankaan voisi tarvittaessa myös pestä erillään.
Kaikki patjoihin liittyvät tarvikkeet kuten vetoketjut, vanut, napit, superlonit, pällys-
ja pohjakankaat sekä patjanalusverkot sai hankittua helposti Mauronetista. Patjoista tuli mielestäni hyvät ja ryhdikkäät ja ne sopivat veneeseen hyvin.
Suurimman eron ammattilaisen tekemään huomaa yksityiskohdista, jotka kuitenkin ovat onneksi
piilossa patjojen reunoilla ja takana. Patjojen valmistaminen ei sinänsä ole vaikeaa,
vaan vaatii huolellisuutta ja malttia. Kurssi-iltoja oli talven aikana noin kymmenen ja aikataulut olivat tosi joustavat.
Kurssi oli mielestäni mielenkiintoinen ja ylitti odotukseni. Suuret kiitokset Jokelle hyvästä kurssista! Nyt patjat ovat olleet nyt käytössä kolme kesää ja ne ovat pysyneet hyvin ryhdikkäinä ja siisteinä.
Uusissa kankaissa on suojakäsittely, joten pienet roiskeet ja tahrat lähtevät helposti pois. Juha Hirvonen s/y Alouette

Uudet puhtaat patjat.

Salongin patjat saivat ryhdikkyyttä uusilla patjoilla!20% alennus kaikista varastokankaista!Tilatessasi viimeistään 30.11. mennessä, saat varastokankaistamme 20% alennuksen!

Tehdessäsi tilauksen viimeistään 30.11. mennessä, saat kaikista varastokankaistamme 20% alennuksen! (tarjous ei koske tilaus- tai erikoistuotteita)